Édesburgonyás egytálétel
Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya
3 db cékla
3 db répa
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
fűszerek: só, bors, rozmaring
Az édesburgonyát, céklát, hagymát pucolás után közepes darabokra vágom, a répát megpucolom és ujjnyi vastagságra felkarikázom. A fokhagymával együtt minden mehet egy tepsibe. Az olivaolajba keverem a fűszereket - nálam: só, rozmaring kb. egy kiskanálnyi, bors 1/4 kiskanál. A fűszeres egyveleget ráöntöm a zöldségekre és jól összekeverem. Alufóliával letakarva 200 fokon 60-70 percig sütöm.
Ha egyedül eszem, akkor nálam jócskán marad belőle, így a következő napokban alapanyagnak felhasználom:)
- lehetőség: a maradékhoz adsz egy kis felaprított salátát - nálam a fejes-, és rómaisaláta a favorit:) - egy fél/teljes konzerv csicseriborsót - ezt én sütőben 200 fokon 15 percig szoktam sütni. Ha nem rakod a salátához az egészet, akkor tökéletes lesz levesbetétnek - és a végén az egészhez szoktam csinálni egy tahinis öntetet - tahini+olaj (oliva/szezámmag/lenmag)+fűszerek (itt maradok az eredeti só,bors, rozmaring kombónál)
- lehetőség: a maradékot tejszínnel/kókusztejjel aprítógépben krémesíted és mehet valamilyen tésztára
Szeretem recept, mert több napra biztosítva van az ellátmány:)
- Nincsenek hozzászólások.