Céklás brownie
Hozzávalók:
500 g cékla
120 g zabpehelyliszt
120 g kókuszolaj
60 g cukormentes kakaópor
80 g eritrit
50 g datolyaszirup
1 tk szódabikarbóna
2 tk vanilia aroma
3 ek lenmagpehely+9 ek víz - helyettesíthető 3 egész tojással
A céklát alufóliába csomagolva 200 fokon 70 perc alatt puhára sütjük.
Közben a lengmagpelyhet összekeverjük a vízzel és addig pihentetjük, amíg a lenmag felszívja a vízet.
Ha a cékla elkészült, kihülés után megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olvasztott kókuszolajjal aprítógépben pürésítjük. Az elkészült püréhez hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: datolyaszirup, vanilia aroma, lenmagkeverék.
Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, kakaópor, eritrit, szódabikarbóna.
A végén a száraz és nedves hozzávalókat jól összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt formában 180 fokon 25 percig sütjük.
Szerintem nagyon passzol hozzá a narancsos aroma, így ha van otthon akkor reszelj bele narancs héjat vagy adj hozzá 1 tk narancs aromát.
Miután kiveszed a sütőből hagyd kihülni és rakd egy-két órára a hűtőbe, hogy teljesen összeálljon!
Jó étvágyat!:)
- Nincsenek hozzászólások.