Hozzávalók:

500 g cékla

120 g zabpehelyliszt

120 g kókuszolaj

60 g cukormentes kakaópor

80 g eritrit

50 g datolyaszirup

1 tk szódabikarbóna

2 tk vanilia aroma

3 ek lenmagpehely+9 ek víz - helyettesíthető 3 egész tojással

 


A céklát alufóliába csomagolva 200 fokon 70 perc alatt puhára sütjük. 

Közben a lengmagpelyhet összekeverjük a vízzel és addig pihentetjük, amíg a lenmag felszívja a vízet. 

Ha a cékla elkészült, kihülés után megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olvasztott kókuszolajjal aprítógépben pürésítjük. Az elkészült püréhez hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: datolyaszirup, vanilia aroma, lenmagkeverék.

Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, kakaópor, eritrit, szódabikarbóna.

A végén a száraz és nedves hozzávalókat jól összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt formában 180 fokon 25 percig sütjük.

Szerintem nagyon passzol hozzá a narancsos aroma, így ha van otthon akkor reszelj bele narancs héjat vagy adj hozzá 1 tk narancs aromát. 

Miután kiveszed a sütőből hagyd kihülni és rakd egy-két órára a hűtőbe, hogy teljesen összeálljon!

 

Jó étvágyat!:)