Aszalt gyümölcsös zabkeksz
Manapság nagy kedvenc, sokat készítem ezt a zabkekszet. Tökéletes rohanós napokra, a reggeli kávé mellé, főétkezések között, vagy az édesség iránti vágy leküzdésére:)
A zab egy remek alternatíva a finomított liszt helyettesítésére. Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, gyorsan eltelít, rostban gazdag élelmiszer.
Aszalt gyümölcsös zabkeksz
Hozzávalók
- 220 g apró szemű zabpehely
- 1 banán
- 1 alma
- 3 ek olaj (olíva, kókusz)
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk. fahéj
- 1/4 tk. szerecsendió
- 1 tk. szódabikarbóna
- 20 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
A banánt villával pépesre törjük, az almát lereszeljük. A banánt a reszelt almával, olajjal, szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a felaprított aszalt gyümölcsöt. Jól összekeverjük és kb. 1 evőkanálnyi mennyiségből nedves kézzel pici korongokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
Egészségetekre!:)
- Nincsenek hozzászólások.