Sokan szoktátok kérdezni, hogy eszek-e kenyeret! A válasz IGEN, DE nem a hagyományos boltban kapható kenyerek közül választok, hanem saját magam készítem. Így biztos vagyok benne, hogy amit elfogyasztok, az valóban táplálja a testem és nem csak az éhségemet csillapítja.

Igen, valóban időigényesebb folyamat, hiszen sokkal egyszerűbb levenni a polcról és hazavinni. Velem is előfordult, hogy nagyon nem volt hangulatom, kedvem, energiám nekiállni sütögetni és próbáltam is egészségesebbnek tűnő kenyeret választani a kínálatból, de az összetevőket végigtanulmányozva, már raktam is vissza a helyére és összeszedtem a maradék energiatartalékaimat és maradt a kenyérsütés!:)

Amit manapság szoktam sütni és elnyerte a tetszését az ízlelőbimbóimnak, az a saját fejlesztésű lenmagos buci. Elég sok összetevőből áll a jó állag eléréséhez, de szerintem megéri beszerezni őket. Sokáig elég, nagyon laktató, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz és előkészületekkel együtt kb. 35 perc alatt kész! Amire figyeljetek, hogy mivel semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, nem áll el sokáig, így nem szoktam nagy adagot készíteni egyszerre. A megadott mennyiség kb. 6 kisebb bucira elegendő és púpos evőkanálra értendő.

Hozzávalók:

3 ek. lenmagliszt

3 ek. csicseriborsóliszt

2 ek. cirokliszt

2 ek. kölesliszt

1 csapott ek. bambuszrost liszt

1 csapott ek. chia mag

1 csapott ek. lenmag

1 tk. só

+ fűszer, amit szeretsz (én szoktam, petrezselyem/rozmaring/kömény)

1 csapott tk. szódabikarbóna, amit néhány csepp citromlével leöntesz

1, 7 dl víz

 

Az összetevőket kézzel összegyúrjuk, ameddig fel nem szívja a vizet. Pár percet pihentetjük, majd nedves kézzel kisebb bucikat formálunk és sütőpapírra rakjuk. 180 C-os sütőben 30 percig sütjük. 

Egészségedre!:)